html5 css3 © ljq

Therapeuten

Cornelia Reimerink


Ik ben in 1997 afgestudeerd als psycholoog aan de universiteit van Utrecht. Ik heb als psycholoog in diverse settings gewerkt. Zo heb ik onder andere gewerkt bij een reÔntegratiebedrijf waar trainingen worden gegeven aan mensen met chronische klachten en/of psychische problematiek, en als studentenpsycholoog aan een hogeschool.

Uit grote belangstelling voor Jung ben ik de vijfjarige opleiding tot Jungiaans Analytische Therapeut gaan volgen. Voor mij was dit een schot in de roos, en ik ben nu zelf als docent verbonden aan het instituut. Sinds 2005 geef ik les op het gebied van sprookjes, dromen, het mannelijke en vrouwelijke in de mens en jungiaanse filmbeschouwing. Vanaf 2004 heb ik een eigen praktijk en geef af en toe trainingen in organisaties. Als trainer houdt ik mij vooral bezig met persoonlijke ontwikkeling van mensen in het werk.

Momenteel ben ik een opleiding aan het volgen aan de Wackers academie (kunstacademie) in Amsterdam.

Ik ga ervan uit dat alles wat er in een mens leeft gekend wil worden. Wanneer een deel van de persoonlijkheid wordt verwaarloosd, verlaat ze ons niet zomaar, maar openbaart zich in symptomen. Door je echter open te stellen voor de boodschappen van het onbewuste, kun je gaan inzien dat in jezelf de hulpbronnen aanwezig zijn, waaruit je kan putten voor je eigen leven en ontwikkeling. Antwoorden op vragen naar je eigen diepere identiteit liggen niet buiten, maar in jezelf.

"Alleen datgene wat iemand werkelijk is, heeft genezende kracht"(C.G. Jung)

Tijdelijk voer ik geen therapeutische gesprekken. Wil je meer informatie over lezingen of workshops? Stuur een e-mail naar: creimerink@hotmail.com
Tel. 0172-202015 of 06-29447447.
Klaas Laan


Mijn drijfveer
Ik vind dat iemand het beste de weg kan gaan die bij hem of haar hoort. Die is het meest helend, voedend en natuurlijk. Maar het komt vaak voor dat men die eigen weg nog niet heeft ontdekt. We hebben meestal geleerd ons te schikken naar de omstandigheden, of naar de wensen van anderen. Ik ben ervan overtuigd dat, als het je lukt om je eigen weg te gaan, je dan beter in staat bent om voor anderen van betekenis te zijn, en op een betere wijze keuzes te maken. Ik bied je aan om voor jou mede mogelijk te maken die eigen weg te ontdekken en daar de eerste stappen op te zetten. Jung noemt dat "worden wie je in wezen bent".

Mijn achtergrond
Mijn voornaamste inspiratiebronnen sinds de jaren zeventig zijn de Indiase yogi en filosoof Sri Aurobindo, de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung en de Bulgaarse filosoof en pedagoog Omraam MikhaŽl AÔvanhov. Zij bieden mij de inzichten en methoden aan waarmee ik mezelf en de kosmos beter heb leren kennen. Niet in het minst omdat ik hun oriŽntatie als wezenlijk en tegelijk universeel heb ervaren. Ik vind dat ik daardoor een zinvol en actief leven kan leiden. Nadat ik sinds 1980 als zelfstandig adviseur heb gewerkt op het vlak van Human Relations, ontstond meer en meer de behoefte aan verdieping in mijn werk. Dit kwam omdat ik me bewust was geworden welke de voor mij bestemde weg is; ik kon steeds beter bepaalde inzichten en ervaringen in het leven tot uitdrukking brengen en ter beschikking stellen van de ander. Daar kwam ook het besluit uit voort mezelf bij te scholen als therapeut.

Werkervaring
Eerst 5 jaar P & O manager in de gezondheidszorg. Daarna, sinds 1980, zelfstandig coach/adviseur en trainer op het vlak van Human Resources, onderhandelen, adviesvaardigheden, teamontwikkeling en zelfsturing. Opdrachtgevers in gezondheidszorg, productiebedrijven, bedrijven in de zakelijke dienstverlening, een grote gemeente en een provincie. Ook gewerkt in Duitsland (automobielindustrie), BelgiŽ (advocatenkantoor) en Frankrijk (multinationals). 13 jaar part-time docent op de Hogeschool Amsterdam op het vlak van HRM. Teamtrainingen zowel indoor als outdoor (dit laatste op en rond het water).

Sinds 2006 houd ik in Zandvoort praktijk als Jungiaans analytisch therapeut.

Relevante opleidingen
HBS, Hogeschool van Amsterdam (richting Arbeidsverhoudingen en Personeelsbeleid), enige jaren psychologie aan de VU Amsterdam. 2 jaar supervisie-opleiding IVABO in Amsterdam, Opleiding Open Onderhandelen Harvard USA, Opleiding outdoor trainer in Maine, USA, 5 jaar opleiding aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen.

Hoe bereik je mijn praktijk? Adres: Zeestraat 50, 2042 LC Zandvoort
e-mail: laancoach@euronet.nl
telefoon: 023 57 16473
Met de trein; op 2 minuten lopen van het station. Vanaf het perron links de trap op, links aanhouden langs hotel Keur. De praktijk bevindt zich pal tegenover de ingang van het hotel.
Met de auto; er is praktisch altijd parkeermogelijkheid voor de deur op de Zeestraat of bij het station. Eerst even aanbellen voor de parkeerkaart.Bewust Haarlem

Contact

Klaas Laan

Zeestraat 50, 2042 LC Zandvoort

e-mail: laancoach@euronet.nl

telefoon: 023 57 16473Cornelia Reimerink

Voorweg 81, 2431 AN NOORDEN.

e-mail: creimerink@hotmail.com

telefoon: 0172-202015 of 06-29447447

Beroepscode en Beroepsvereniging


Als leden van de therapeutenkring hebben we nauw met elkaar afgestemd hoe we een praktijk voor Analytische Therapie willen uitoefenen. Wij komen regelmatig bijeen om onze kwaliteit en professionaliteit te verbeteren. De basis daarvoor is gelegd tijdens de vijfjarige opleiding tot Jungiaans Analytisch Therapeut. We zijn tevens lid van de Jungiaanse Vereniging voor Analytisch Therapeuten Nederland (JVATN). Deze vereniging hanteert een strenge beroepscode die toeziet op waarborging van de professionaliteit van haar leden. De vereniging heeft een tuchtrecht en de leden van de vereniging zijn verplicht nascholing en intervisie te volgen.